Over ons

Harting Holland is een flexibele, servicegerichte tomatenkwekerij. Als compacte organisatie levert de kwekerij een totaalpakket van producten, diensten en een uitstekende service, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Team

De tomaat is een arbeidsintensieve teelt en daarom bieden we in het hoogseizoen werk aan meer dan 200 uitzendkrachten. Naast de oogst en gewasverzorging bestaat de vaste kernorganisatie uit vele verschillende functies.
Het vaste team van Harting Holland bestaat uit:

 

  • Teeltmanagers
  • Bedrijfsleiders
  • Verpakking- en logistiek managers
  • Personeelscoördinator
  • Technische dienst
  • Medewerkers administratie
  • Financieel directeur
  • Salesmanagers
  • Energiemanager

Historie

Al generaties lang teelt de Familie Harting diverse producten onder glas. Begonnen met de teelt onder platglas, tegenwoordig in zeer moderne kassen.

1927
L
1927

Tuindersfamilie

John Harting komt uit een familie van telers met een uitgesproken liefde voor het tuindersvak. Sinds 1927 worden er verschillende groentegewassen geteeld.

1985
L
1985

John Harting begint voor zichzelf

John Harting koopt zijn eerste kas van 1.3 hectare gelegen in Honselersdijk tegenover de bloemenveiling.

1991
L
1991

De start in Maasland

De locatie Honselersdijk wordt verkocht en er wordt een grotere locatie van 2.8 hectare aangekocht in Maasland. De gewasverzorging wordt voornamelijk gedaan door een grote groep scholieren. Veel van die scholieren zijn nu leidinggevende bij Harting Holland.

1998
L
1998

Eigen verkoop

John Harting begint met de verkoop en het verpakken van eigen tomaten en collega telers voor de Amerikaanse markt.

1999
L
1999

Schaalvergroting

John besluit dat schaalvergroting noodzakelijk is om als bedrijf succesvol te kunnen blijven. In dat jaar werd een nieuw tuinbouwcomplex op de Zijtwende in De Lier aangekocht. Bij aankoop stond er 16 hectare kassen met bijbehorende gebouwen op een kavel van 35 hectare.
2000
L
2000

Nog meer bijgebouwd.

In 2000 is er 8 hectare kassen en een moderne bedrijfshal bijgebouwd.

2003
L
2003

Totaal 30 hectare

De kavel is in 2003 volgebouwd met nog eens bijna 6 hectare kassen. Thans beschikt het  “family-owned” bedrijf over vier aaneengesloten tuinen met bij elkaar 30 hectare cherry- en trostomaten.

2014
L
2014

Boren naar aardwarmte

De focus wordt gelegd op het toekomstbestendig maken van de kwekerij. Zo wordt er samen met de buurman naar een aardwarmtebron geboord om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

2017 - heden
L
2017 - heden

Een echt familiebedrijf

De 4e generatie treedt in het bedrijf. Op naar de toekomst!